halkbank raporlar ve etkinlikler

Raporlar ve Etkinlikler

Raporlar ve Etkinlikler

Halkbank, faaliyetlerini yerine getirirken, bütün paydaşlarına katma değer yaratma önceliğini ön planda tutarak, ekonomik, çevresel ve sosyal alanlarda destek sağlıyor. Bu nedenle verdiği desteği sadece ekonomik alanda değil, çevresel ve sosyal alanda da devam ettirmeyi önemsiyor. Sürdürülebilirliğin ülkemizin ve dünyamızın geleceği için ne kadar önemli olduğunun farkında olan bankamız,  bu farkındalığı kurumsal yapısına politika ve iş süreçlerine entegre etmeye devam ederken; paydaşları için değer yaratmayı toplumsal bir vazife olarak görüyor. Bu nedenle bankamız, çalışmalarını her yıl Entegre Faaliyet Raporu aracılığıyla raporluyor.


Türkiye Halk Bankası A.Ş. çevresel sürdürülebilirliğe verdiği önem doğrultusunda iklim değişikliği risklerinin bertaraf edilmesine yönelik operasyonel tedbirler alıyor ve finansal araçlar vasıtasıyla yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerini destekleyerek iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarını kendi operasyonları ötesine taşıyor. Alınan operasyonel tedbirler kapsamında bankamız, Sera gazı emisyonlarını hesaplama ve doğrulatma çalışmalarını hassasiyetle yürütürken oluşan sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik proje ve uygulamaları da bir bir hayata geçiriyor. Bu çalışmaların etkinliğinin artırılmasında kurum içi ve paydaşlar nezdinde farkındalığın ve uygulamalara katılımın artırılması önemli bir yer tutuyor. Bu bağlamda Bankamızın, karbon nötr bir etkinlik olarak tüm yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirdiği Yıllık Yöneticiler Toplantısı aracılığıyla, iklim değişikliğiyle mücadele konusu, her yıl düzenli olarak masaya yatırılıyor. Bu etkinlikte sera gazı emisyonlarının azaltılması ve hesaplanması için çalışmalara katılımcıları da dahil ederek, farkındalığın artırılması ve yöneticilerin iklim değişikliğiyle mücadeleyi günlük faaliyetlerine yansıtmaları hedefleniyor.

Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından yapılan "Yöneticiler Toplantısı" organizasyonlarına bağlı sera gazı emisyonlarının denkleştirme işlemleriyle ilgili raporlara, aşağıda belirtilen linklerden erişilebilir:

 

Bankamız, çevreyi destekleyebilecek ve iyileştirebilecek gücü sağlamak amacıyla  finansal araçları ve teknolojiyi kapsayıcı ve katılımcı bir yaklaşımla tüm müşterilerine sunmaktadır. 

Ülkemizde ilk defa gerçekleştirilen çalışma sonucunda, Paraf Doğal Kredi Kartımızın, beşikten mezara yaşam döngüsü seviyesindeki emisyon envanteri incelenmiştir. Doğrulama faaliyetleri neticesinde ise “Karbon Nötr Güvence Beyanı” ve "Ürün Karbon Ayak İzi Doğrulama Beyanı ve Doğrulama Raporu" ile doğrulama görüşü alınmıştır.